maanantai 28. marraskuuta 2016

Ensimmäinen adventti / First Sunday of Advent

Ensimmäinen adventti vietettiin kovin tuulisessa säässä. Lauantaina paistoi aurinko ja oli oikein lämmin ja mukava sää. Eilen aamulla kun herättiin oli maa valkeana, yöllä oli satanut hieman lunta ja tuuli alkanut puhaltamaan.


We had a very windy weather yesterday on first Sunday of Advent. On Saturday it was so nice sunshine and warm weather but yesterday when we woke up there was snow and lots of wind.

Mummi tuli viikonloppua viettämään meille. Tykkää niin kovasti vauvasta, että mielellään tulee auttamaan vauvanhoidossa ja meikäläinen ehtii touhuamaan vähän enemmän kotihommia. Lauantai-illaksi leivottiin joulutorttuja, pikkuisen joulufiilistä tuomaan. Kokeilin vaihteeksi kirsikkapuolukkamarmeladia ja lisäsin vielä puolukkaa joukkoon ja tortuista tulikin niin hyviä. Puolukka mukavasti taittaa marmeladin makeutta. Kiitos vinkistä Jenna, Hetkiä maalla blogista.


Granny came to spend weekend with us. She likes so much the baby that se will come to help with pleasure. Then I have more time to do some other home things while granny is looking after the baby. Saturday evening we baked some Christmas pastries. This time I used jam with lingonberries and cherries and that was tasting very good. Normally people use plum jam, but it's nice to try something new sometimes.

Jouluakin olen laitellut jonkin verran, vaikka olemmekin lähdössä jouluksi reissuun. Ei paljoa, mutta jotain pientä. Pienen joulukuusen laitoin kuistille ja hyasintteja ja kynttilöitä sisälle. Tulemme reissusta takaisin kuitenkin uudeksi vuodeksi, niin on mukava kun kotona on vielä jouluinen tunnelma.


I have put some Christmas decoration in the house also. Not too much, but little bit. I put the small Christmas tree in the entrance and some candles and hyacinths inside the house. We come back from our holiday little bit before New Year, so it's nice to have some Christmas feeling still.

Pikkuhiljaa ollaan myös alettu pakkaamaan Etelä-Afrikan reissua varten, viikko aikaa lähtöön. Paljon kesävaatteita mukaan ja jotain lämmintäkin. Kapkaupungissa on aika samanlainen ilmasto kesäisin kuin meillä Suomessa, koskaan ei voi tietää millainen sää tulee. Voi olla tosi lämmintä, mutta joukkoon mahtuu myös tuulisia päiviä ja silloin tarvitaan lämmintä vaatetta. Taitaa tämä viikko mennä matkavalmisteluissa meillä :)


We have started to pack our luggages for the South African trip, one week to go. Lots of Summer clothes with and something warm also. There is quite similar weather in Cape Town during the summer as in Finland, you never know what kind of weather is coming. Some days can be very warm but some days can be windy and then it's much cooler. I think this week I spend to pack and to get ready for the trip :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti