maanantai 14. marraskuuta 2016

Äitiyslomalaisen helpot puolukkamuffinsit / Easy lingonberry muffins

Meillä oli niin mukava viikonloppu ja isäinpäivä. Nyt taas paluu arkeen :). Innostuin leipomaan puolukkamuffinsseja. Nämä on niin helpot tehdä, että pystyy vaikka yhdellä kädellä leipomaan vauvan ollessa kainalossa. Ja onnistuvat aina. Tämä on yksi minun vakioresepteistä, taikinaan voi piilottaa marjoja kauden mukaan, tai omenaa, suklaanpaloja tms. mitä vain keksiikin. Tällä kertaa laitoin puolukkaa, tulee jouluinen fiilis mukaan leipomuksiin.


We had such a nice weekend and fathers day and now it's back to normal :). I baked some lingonberry muffins. These are so easy to do, that you can make these even with one hand while carrying baby. And these are always good. This is one of my favourites, you can bake these with berries, apples or chocolate chips or what ever you want to use. This time I add some lingonberries, to make little bit christmas feeling.

12kpl muffinsseja

150g voita sulatettuna
2 munaa
0,5dl kermaa
0,5dl maitoa
2dl sokeria
3dl vehnäjauhoa
1tl vaniljasokeria
2tl leivinjauhetta
puolukoita maun mukaan

Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Sekoita keskenään munat, kerma, maito ja sokeri. Lisää joukkoon sulatettu voi vuorotellen keskenään sekoitetuttujen vehnäjauhon, leivinjauheen ja vaniljasokerin kanssa. Sekoita vain sen verran että taikina on sileää, ei tarvitse vatkata. Taikinan voi tehdä kokonaan käsin vispilällä sekoittaen. Lisää lopuksi joukkoon varovasti puolukat. Jaa taikina muffinsivuokiin ja paista 180 asteessa n. 20 minuuttia.

12pcs

150g melted butter
2 eggs
0,5dl cream
0,5dl milk
2dl sugar
3dl wheat flour
1tsp vanilla sugar
1tsp baking powder
lingonberries

Preheat the oven to 180'c. Mix together eggs, milk, cream and sugar. Mix together in another bowl wheat flours, vanilla sugar and baking powder. Then mix the dry ingredients into the wet ingredients at the same time with melted butter. Mix carefully, just to get batter smooth. Finally add the lingonberries gently. Pour the batter in the muffin cases. Bake in the middle of the oven about 20 minutes.


Nyt teetä keittämään ja herkuttelemaan. Mukavaa viikkoa teille.

Now I'm going to have cup of tea and some muffins. Have a great week.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti